top of page
Image by Nacho Domínguez Argenta

Нашите услуги

Над 80 години незаменлива услуга и експертиза

Со нашата долга историја во винската индустрија, нашето знаење е обемно. Како производители на грозје и вино, нашата листа на услуги заокружува голем дел од винската индустрија од продажба на грозје до продажба на вино, вклучувајќи и консултантски услуги за бизниси кои се во винската индустрија.  

Ние знаеме дека квалитетот на услугата е клучен за воспоставување успешен бизнис и секогаш се трудиме да создадеме долгорочни и заемно корисни односи со нашите клиенти.

Поддржани сме од тим со долгогодишно искуство во лозарството, производство на вино, малопродажба, трговија на големо со вино и угостителство. Ние одиме над очекувањата и подалеку за да обезбедиме сигурно, доследно и позитивно незаборавно искуство за нашите клиенти.

Bulk Wine Tanks GD Tikevs Winery

Наливно
вино

Специјалист за наливно вино во Македонија

Произведуваме широк спектар на сорти и купажи на нивоа на квалитет, почнувајќи со вина од селектирани парцели на лозов насад  до трпезни вина. 

Нашата разновидна понуда на грозје, капацитет и искусен тим ни овозможуваат да понудиме сигурно, одржливо и конзистентно снабдување со наливно вино на сите нивоа на квалитет.

Image by Vindemia Winery

Приватна етикета

Ние испорачуваме конкурентни цени, квалитетно вино и незаменлива услуга со нашите флексибилни решенија за приватна етикета.

Програмата за приватна етикета вклучува шише, лименки, бег ин бокс, ко-пакет, флаширање на вашето вино, до дизајнирање и брендирање.

IMG_4649.jpg

Концентрат од грозје

We are a leading wholesale supplier of varietal grape concentrates for wine making.

Grape concentrate adds sweetness, balances acidity, and rounds out the wine, especially on the mid-palate. Wineries across the Balkans use our concentrates to supplement their needs and enhance their wines.  Home winemakers also use concentrates to produce their own wines.

 

At GD Tikveš Winery we are more than prepared to supply you with the bulk grape juice concentrate you need. Send us the details of your order, whether you need a one-off purchase or are looking for a constant supply. You will be surprised by the high quality of our grape juice concentrates, white or red, and the range of available offers.

Без разлика дали организирате забава за клиенти, роденденска забава, градење тим или друг настан, ние можеме да организираме незаборавно искуство за вас.
Без разлика дали организирате забава за клиенти, роденденска забава, градење тим или друг настан, ние можеме да организираме незаборавно искуство за вас.
Image by Biljana Martinic

Продажба на големо

Нашата трговска листа со вино го опфаќа целиот спектар на цени и стилови.

Без разлика дали сте маалски супермаркет, локален бар, врвен ресторан, независен трговец на вино или дистрибутер, нашето знаење за виното, производството на грозје и винската индустријата ќе ви помогне да бидете наши успешни партнери.

Нашата цел е да ви помогнеме да бидете успешни со продажбата на нашите вина.

Image by Chelsea Pridham

Приватни настани

Без разлика дали организирате забава за клиенти, роденденска забава, градење тим или друг настан, ние можеме да организираме незаборавно искуство за вас.

Дегустациите може да се организираат на една од нашите локации, или пак, можеме да ви го донесеме нашето вино и експертиза на локација по ваш избор.

Image by Rajesh Rajput


Грозје

GD Tikveš can help you source bulk grapes from our diverse portfolio of vineyards both prior to and during harvest.

Grapes can be sourced from our own vineyards and from any growing region of North Macedonia, which ensures the perfect parcel can be found for any situation.

 

We can assist with and facilitate:

 

  • Vineyard Inspections

  • On-site grape tastings

  • Selecting harvest options

  • Defining grape or wine parameters before picking (Baume/Brix levels, grape specifications)

  • Organising transport, winery space and storage.

Picking Purple Grapes

Лозови 
Насади

GD Tikveš  develops and manages vineyards to produce wine grapes at optimal quality, yield and cost for maximum long term vineyard profitability.

Our management services can be specifically tailored to include a range of technical and operational services as required, ranging from pest and disease monitoring; yield estimation; plant tissue sampling; grape maturity sampling and grapevine bud dissection through to operations management; irrigation and fertigation management and trellis maintenance.

Further capabilities include herbicide, fungicide and fertiliser applications; soil management; pruning and canopy management; machine harvesting and vineyard re-development.

Making Wine

Прилагодлива Ферментација

We offer custom fermentation of a wide range of wines as well as custom crush methods.

Our custom crush offerings include:

 

  • Membrane pressing for whites, reds, and rosés

  • Flash Détente

  • Thermovinification for reds (hot press)

  • We are proud to offer custom fermentation of a wide range of wines and ciders.

  • We have the ability to source juice upon request if necessary.

Vineyard Management, Crush & Ferment
Concentrate, Bulk Grapes
bottom of page