top of page
Untitled design (15).png

Наливно вино

Како специјалисти за наливно вино во Македонија, ние сме водечки извозник на сите страни на светот. Нашиот широк спектар на сорти и купажи на нивоа на квалитет, почнува од премиум и селектирани парцели на лозови насади до комерцијално вино.
Image by Lasseter Winery
Специјалисти за наливно вино
Стилот и квалитетот на нашите вина го носат интегритетот на македонскиот тероар на светските пазари.  

Со капацитет од над 11 милиони литри на вино  ГД Тиквеш претставува еден од најголемите извозници на вино во Макдеонија.

Со голем акцент на флексибилност нашите клиенти уживаат опционалност во однос на квалитет, стил и спецификации. .

 

Преку нашето контролирано производство на грозје, нашата винарија и искусен тим нуди сигурно, одржливо и конзистентно снабдување со наливно вино на сите нивоа на квалитет.

Нашите лозови насади

Нашето разнолико портфолио на лозови насади гарантира широк избор на вина за секоја берба со вистинска регионалност и карактер.

ГД Тиквеш е горд и познат по богатите лозови насади во Тиквешкиот регион. Постојат четири микро локалитети од кои ГД Тиквеш ги добива своите плодови. Секој лозов насад произведува изразито различни карактеристики на грозје од лоза на возраст од помалку од 5 до 100 години.

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ ЗА НАШИТЕ ЛОЗОВИ НАСАДИ
Image by Markus Winkler
Вински сорти

 

Нашите вина се категоризирани во два опсези за квалитет, имено трпезно вино и премиум. Кфалификацијата трпезно се однесува на вина кои се многу лесно одржливи и се фокусираат на карактеристики како што се „лесно пиење“ и „вкусно“. Премиумот може да се опише како „комплексен“ со многу изразено структурирање на виното вообичаено за областа на потекло на виното.

Следниве вина се достапни како наливно вино.

КАТЕГОРИЈА

 • Суво црвено вино

 • Суво бело вино

 • Суво розе вино

 • Полу-суво црвено вино

 • Полу-суво розе вино

 • Полу-суво бело вино

 • Слатко црвено вино

 • Слатко розе вино

 • Слатко бело вино

БЕЛИ ВИНА

 • Шардоне

 • Ризлинг

 • Совињон Блан

 • Пино Грижио

 • Жилавка

 • Смедеревка

 • Темјаника

 • Ркацители

 • Траминер

ЦРВЕНИ ВИНА

 • Сирах

 • Каберне Совињон

 • Мерло

 • Пино Ноар

 • Вранец

 • Прокупец

 • Каберне Франк

РОЗЕ ВИНА

 • Мерло

 • Вранец

 • Сирах

 • Станушина

 • Мускат Хамбург

Нашата едноставна услуга за наливно вино со 3 чекори
Bulk%20Wine%20-%20GD_edited.png
bottom of page