top of page
Вирго Мускат Хамбург Розе

-

2021 година

350 мкд

-

Игриво вино со прекрасни вкусови на агруми и мед, изразена арома на мускат измешана со малина и пролетни цвеќиња.

Milev Winary Logo - Tikvesh Region  Muscat Rose
Мускат Розе

Ексклузивни Вина

Вирго Каберне Франк

-

2018 година

370 мкд

-

Ова вино е сакано поради неговите солени, вкусови налик на пиперка и вкус на наводнување. Тоа е идеално вино за спарување на храна, направено од избрано грозје од доцна берба од единечно потекло.

Milev Winary Logo - Tikvesh Region  Cabernet Franc
Каберне Франк
Вирго Темјаника

-

2021 година

350 мкд

-

Прекрасен пример на свежо, остро и овошно полусуво бело вино кое е верно на своето потекло. Експлодира со вкусови на свежо исечена трева, суви цвеќиња од босилек, бозел и камен овошје.

Milev Winary Logo - Tikvesh Region  Temjanika
Темјаника

Нашите вина се вкусни и совршени партнери за храна, или специјални пригоди.

Вина со текстура, комплексност и специфична уникатност, кои со секоја испиена чаша ве заведуваат кон нови уживања.

Винарство

Добрите вина се прават на лозовите насади

Квалитетното грозје прави извонредно квалитетно вино.

Растено во уникатните почви на регионот Тиквеш, нашето вино потекнува повеќе од срцето на земјата отколку од вештината на енологот.

Концептот за производство на високо квалитетно грозје во голем дел зависи од нашето разбирање на лозата и долгата историја на одгледување овошје во тиквешкиот регион. Истовремено нашите одржливи природни практики и современиот метод на одгледување придонесуваат дополнително за производство на грозје кое што интензивно зборува за тероарот..

Image by Nacho Domínguez Argenta
Image by Damien DUFOUR Photographie
Нашата приказна

Каде бевме,
Каде одиме.

Симбол за квалитет на Балканот со децении.

Повеќе од 60 години МИЛЕВ ужива репутација како една од најзначајните компании за модерно лозарство во Македонија. 

Денес, компанијата е предводена од следната генерација со јасна и прогресивна визија за успех. 

Приказните што ги раскажуваме се дел од нашата богата историја, пренесувани со генерации и прераскажани од семејствата кои работат со нас.

МИЛЕВ е гордото минато и возбудливата иднина на македонското вино. Заедно со нашата следна генерација, ја продолжуваме традицијата и создаваме нови вински приказни.

Берба на Сува Гора, 2020 година

Повеќе за

Нашите лозови насади

Повеќе од 850 ха сопствени лозови насади стратегиски распространети на четири под-региони низ исконскиот Тиквешки регион.  

Изложен на Медитеранска клима од југ и континентална од север Тиквешкиот регион претставува динамично поле за работа и производство на вина од различен карактер.

Следете нè

@MILEVWinery

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest
Добредојдовте

Контактирајте не по е-пошта на team@gdtikveswinery.com или испратете ни порака преку формуларот за контакт подолу и ќе ви се вратиме веднаш штом можеме.

Винарија МИЛЕВ

Ул.  Населено место без уличен систем

в Трстеник, Росоман 1422 година

Северна Македонија

Тел: + 389

Канцеларија за продажба на МИЛЕВ

Ул. ШИШКА 2

Кавадарци 1430 година

Северна Македонија

Тел: +389

Пон - Пет: 08:00 - 20:00 часот

Сабота: од 10 до 17 часот

Недела: Затворено

bottom of page