top of page
Grape Vine over Wooden Door

Нашата винарија

Нашата винарија е сместена во живописниот тек на селото Трстеник, 
Тиквешки регион.
 

Тука животот се движи во поинаков ритам и е во рамнотежа со природата, а лозарството и производството на вино е секојдневие за многу луѓе. 

 

Совршеноста на ГД Тиквеш може да се следи преку креирањето на прекрасната винарија за производство на вино, основана во 2013 година. Сите аспекти на производство на вино се контролираат на самото место, овозможувајќи ни да ги негуваме и третираме нашите овошја се до процесот на производство на вино, додека селективно користејќи ги техниките за производство на вино кои ги подобруваат ароматичните и потенцијалните вкусови на секоја одделна парцела на лозов насад.

Нашата винарија има капацитет да произведе 11 милиони литри вино во моментот, со потенцијал да го зголеми ова на 15 милиони во следните 3 години. Винарската визба ГД Тиквеш е со потенцијал за преработка на 30 000 тони грозје со придружно складирање од 20 милиони литри вино. 

Image by Camille Brodard

Уникатни искуства и приватни настани

Сите повеќе уживаме во работите кога знаеме малку повеќе за нив, па затоа дегустацијата на вино е одличен начин да научиме за виното и за тоа како се прави.

Ние нудиме забавни, флексибилни и незаборавни искуства со дегустација во нашата винарија Трстеник или на нашите лозови насади.

Повеќе за

Нашите услуги 

Со долга историја во лозовата и винската индустријата, нашето знаење е обемно. Како едни од поголемите производители на вино, ние го снабдуваме домашниот и надворешниот пазар и им го нудиме нашето знаење на другите бизниси за производство на вино преку консултантски услуги.

 

Повеќе за

Нашите лозја

850 ха сопствени лозови насади стратегиски распространети на четири под-региони низ исконскиот Тиквешки регион.  

Изложен на Медитеранска клима од југ и континентална од север Тиквешкиот регион претставува динамично поле за работа и производство на вина од различен карактер.

 

Следете нè

@GDTikvešWinery

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • YouTube
  • Pinterest
bottom of page