top of page

Ова вино се произведува од сортата Мускат Хамбург, на сложено црвена земја и на голема надморска височина со исклучително свежа микроклима. Разиграно вино со прекрасни вкусови на цитрус и мед. Се карактеризира со силна арома на мускат измешана со малина и пролетни цвеќиња.

Вирго Мускат Хамбург Розе 2019 година

ден450,00Price
 • Year

  2021

  Region

  Tikves North Macedonia

  Vineyards

  Suva Gora, Farish

  Type

  Rosé

  Grape Variety

  Muscat Hamburg

  Sweet or Dry

  Semi-Dry

  Tasting Notes

  Stone Fruit, Passion Fruit, Raspberry and Honey

  Nose

  Spring Flower, Raspberry, Tropical Fruits.

  Suggested Pairings

  Cold Appetizers; Cheese Boards, Fried Cheese, Dessert

  Suggested Serving Temperature

  8-11°C

  Alcohol Percentage

  12%

  Volume

  0.75L

 • Содржи сулфити.

  Може да содржи траги од млечни производи, јајца.

Вирго вина