top of page

Богато и моќно црвено вино со полно тело. Темно виолетова боја, со ароми на црна слива, пита од боровинки, ноти на црн бибер и мајчина душица. Одлична рамнотежа и сложеност со елегантни танини и долг финиш.

Вирго Сирах 2019 година

ден460,00Price
 • Година

  2019 година

  Регион

  Тиквеш Северна Македонија

  Лозја

  Раец

  Тип

  Црвено

  Разновидност на грозје

  Сирах

  Слатко или суво

  Суво

  Белешки за дегустација

  Сладок зачин, јагода, сливи

  Нос

  Црни сливи, боровинка, црн бибер, тутун

  Храна

  Скара, црвено месо, меко сирење, зачинета храна

  Предложена температура за сервирање

  15-20 ° С

  Процент на алкохол

  14%

  Волумен

  0,75L

 • Содржи сулфити.

  Може да содржи траги од млечни производи, јајца.

Вирго вина