top of page

Нашето Мерло е сакано за силните вкусови на зрела цреша, еластичните танини и чоколадниот финиш со малку ванила. Избалансирано, средно тело, овошен карактер, лесни танини и мек финиш. Ова е одлично вино за секоја маса, бидејќи се поклопува со широк спектар на храна.

Вирго Мерло 2019 година

ден380,00Price
 • Година

  2019 година

  Регион

  Тиквеш Северна Македонија

  Лозја

  Шамаци

  Тип

  Црвено

  Разновидност на грозје

  Мерло

  Слатко или суво

  Суво

  Белешки за дегустација

  Зрела цреша, чоколадо, ванила

  Нос

  Зрела цреша, ванила, слива

  Храна

  Скара, пица, тестенини, месо

  Предложена температура за сервирање

  15-20 ° С

  Процент на алкохол

  14%

  Волумен

  0,75L

 • Содржи сулфити.

  Може да содржи траги од млечни производи, јајца.

Вирго вина