top of page

Оваа бело куве е елегантна и хармонична мешавина од сортите ризлинг и жилавка. Познат по својата светла свежина и енергична киселост, вкусот е мек, полн, мазен и сладок со долг, свеж и мистичен финиш. Ова ароматично вино нуди примарни овошни ароми на овошје како нектарин и круша, и минерални ноти.

365 Класик Бело Куве 2019 година

ден250,00Price
 • Year

  2021

  Region

  Tikves North Macedonia

  Vineyards

  Suva Gora, Farish

  Type

  White

  Grape Variety

  Riesling and Zilavka

  Sweet or Dry

  Semi-Dry

  Tasting Notes

  Honeycrisp Green Apple, White Fruits

  Nose

  Green Apple, White Orchard Fruit, Honey, Mineral

  Suggested Pairings

  White Meat, Seafood, Salads, Cheese, Spicy Food

  Suggested Serving Temperature

  8-11°C

  Alcohol Percentage

  12%

  Volume

  0.75L

 • Содржи сулфити.

  Може да содржи траги од млечни производи, јајца.

Вирго вина